Marcel Ciolacu, acuzat de Rusia pentru „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”© report.md

Marcel Ciolacu, acuzat de Rusia pentru „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”

, 6 știri, 36 vizualizări

Agenția rusă TASS menționează că premierul Ciolacu a declarat la Digi24 că în Republica Moldova „nu există moldoveni, nu există o limbă moldovenească, există limba română și români”, scrie News.ro.

„Atragem atenția asupra faptului că astfel de declarații provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chișinăului oficial”, a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

„Facem această evaluare acum și vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât de state, care sunt organizate în cadrul unor linii naționale și care își protejează reprezentanții etniilor în întreaga lume, cât și de organizațiile internaționale, cărora comunitatea internațională le alocă bani doar pentru a-și îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului și a oricăror alte practici odioase”, a comentat Zaharova.