Marcel Ciolacu: Agenția Națională Antidrog să treacă la Ministerul Sănătății3Foto1Video© hotnews.ro

Marcel Ciolacu: Agenția Națională Antidrog să treacă la Ministerul Sănătății

, 6 știri, 2 vizualizări

„Vă rog să vă aplecați cu atenție asupra unei teme esențiale - consumul de droguri în rândul copiilor. Mai întâi ca părinte și apoi ca prim-ministru, cred că lupta cu drogurile trebuie să treacă la un cu totul alt nivel. Fac apel către toate ONG-urile implicate. Trebuie să intensificăm prevenția. Este inadmsibil ca asociațiile care derulează campanii de prevenție să nu aibă acces într-o școală.

Pentru că nu este bine pentru școala respectivă. Eu o spun foarte clar - acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noștri trebuie să știe care sunt riscurile consumului de droguri și cum să se ferească de ele. Vă rog să-mi spuneți de fiecare dată când întâmpinați greutăți în a intra într-o școală pentru a le explica copiilor că drogurile nu le rezolvă problemele”, spune Marcel Ciolacu.

El cere ca Agenția Națională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătății.

„Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi tratați ca infractori. Ei trebuie ajutați. Iar acest ajutor trebuie să vină din partea specialiștilor din Ministerul Sănătății, nu din Ministerul de Interne”, încheie premierul Ciolacu.