Marcel Ciolacu, ales în funcția de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste3Foto© adevarul.ro

Marcel Ciolacu, ales în funcția de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste

, 4 știri, 148 vizualizări

Președintele PSD a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, organizație care îl va avea ca președinte în următorii ani pe Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

„Stânga românească și PSD au primit o nouă recunoaștere internațională! Îi mulțumesc premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a fi alături de domnia sa în următorul mandat pe care îl va avea ca președinte al Internaționalei Socialiste. Acest post de vicepreședinte la nivelul Europei Centrale și de Est mă onorează și se datorează eforturilor făcute de PSD, de toți colegii mei, în ultimii ani, în interiorul familiei noastre politice social-democrate”, precizează Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSD este de părere că prin alegerea sa este arătată relevanța la nivel internațional a partidului pe care îl conduce. „Este o nouă recunoaștere la nivel internațional a Partidului Social Democrat, după ce, în această toamnă, am obținut un post de vicepreședinte în conducerea PES prin europarlamentarul Victor Negrescu. Rămâne cum am stabilit: PSD este partidul care a integrat România în UE și NATO. Cu PSD la guvernare se ridică #MCV și avem o șansă foarte bună să aderăm la Schengen”, a punctat liderul social-democrat.