Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre măsurile așteptate de pensionarii militari, mineri și cei cu dizabilități3Foto© puterea.ro

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre măsurile așteptate de pensionarii militari, mineri și cei cu dizabilități

, 10 știri, 62 vizualizări

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul ședinței de guvern de miercuri, o măsură importantă privind majorarea plafonului de impozitare la 3.000 de lei, aplicabilă și pensiilor militare. Acesta a subliniat că decizia vine în completarea măsurii adoptate anterior pentru pensiile publice, unde plafonul fusese deja ridicat de la 2.000 la 3.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie.

Premierul a explicat că această schimbare va afecta în mod pozitiv aproximativ 200.000 de români, fiind o măsură menită să aducă echitate socială și să alinieze pensiile militare cu celelalte categorii de pensii.

Totodată, Ciolacu a promis că guvernul lucrează la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. El a recunoscut că aceste categorii de pensionari au fost afectate de schimbările repetate ale legislației privind pensionarea, schimbări pe care statul le-a făcut în funcție de interesele de moment.