Marcel Ciolacu despre taxa de solidaritate: 1% este o regulă corectă pentru toată lumea4Foto© bzi.ro

Marcel Ciolacu despre taxa de solidaritate: 1% este o regulă corectă pentru toată lumea

, 5 știri, 12 vizualizări

Președintele PSD a declarat, referindu-se la taxa de solidaritate, că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea, susținând că o taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile mari reprezintă „o regulă corectă”.

„Ceea ce plătește capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurențial, corect este ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democraților a mai subliniat că în prezent nu sunt propuneri de modificări de taxe.

„Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să își facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului și pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele și unde nu este concordanță, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informații, am informațiile în ceea ce privește impozitul pe profit și cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârșit. Marcel Ciolacu și PSD-ul nu mărește nicio taxă”, a mai afirmat Ciolacu.