Marius Budăi: Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, s-a gândit să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici© hotnews.ro

Marius Budăi: Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, s-a gândit să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici

, 4 știri, 28 vizualizări

„Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază, cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu prețurile, să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuției, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita președintele partidului o discuție în coaliție, ce va ieși din coaliție, vom comunica”, a afirmat Marius Budăi, la o conferință de presă susținută, marți la sediul PSD Ploiești.

El a adăugat că în România nu mai există o cotă unică de impozitare.

„Noi în România nu mai avem impozitare unică. Avem pensionari care până la 2.000 de lei nu plătesc absolut niciun leu impozit și se plătește doar pentru suma de peste 2.000 de lei. Avem în economie societăți comerciale care plătesc 1% impozit pe venit, alții care plătesc 16% impozit pe profit și exemplele pot continua”, a completat Budăi.

Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în această după-amiază, la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoțit de ministrul de Finanțe, președintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile PSD privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro.