Meta va identifica pe rețelele sale de socializare imaginile generate de inteligența artificială2Foto© economie.hotnews.ro

Meta va identifica pe rețelele sale de socializare imaginile generate de inteligența artificială

, 7 știri, 35 vizualizări

Gigantul american Meta a anunțat marți că va identifica „în lunile următoare” orice imagine generată de inteligența artificială (AI) care va fi publicată pe rețelele sale de socializare, informează Agerpres.

„În următoarele luni, vom eticheta imaginile pe care utilizatorii le postează pe Facebook, Instagram și Threads, atunci când vom putea detecta indicatori conformi normelor din industrie, indicând că acestea sunt generate de inteligența artificială”, a anunțat Nick Clegg, responsabil cu afaceri internaționale în cadrul Meta, într-o postare pe blog.

Această măsură vine ca o necesitate pentru a contracara dezinformarea ce ar putea lua amploare prin folosirea inteligenței artificiale. „Descoperirile noastre arată că dezinformarea nu este răspândită printr-un deficit al utilizatorilor. Este, într-adevăr, o funcție a structurii site-urilor de socializare în sine”, a declarat Wendy Wood, expert în obiceiuri și profesor emerit de psihologie și afaceri de la Universitatea California de Sud.