Midia Marine Terminal a început revizia planificată a terminalului offshore3Foto© money.ro

Midia Marine Terminal a început revizia planificată a terminalului offshore

, 5 știri, 10 vizualizări

”Folosim cele mai bune materiale pentru aceste lucrări, dezvoltate prin utilizarea tehnologiilor de top în domeniu, pentru că operarea terminalului marin are o importanță strategică pentru toate operațiunile desfășurate de Grupul KMGI. Noile materiale vor asigura un flux constant de materii prime, în cele mai bune condiții de siguranță, atât pentru ansamblul tehnic, cât și pentru mediul marin”, a declarat Ioan Taus, director general al Midia Marine Terminal, conform unui comunicat de presă transmis de Rompetrol Rafinare.

Sursa citată a precizat că este pus un mare accent pe componenta de mediu și este acordată o atenție substanțială tuturor acțiunilor de prevenție în domeniu.

“Din 2009, anul de început al operării terminalului, nu s-au înregistrat incidente în zona adiacentă terminalului, cu impact asupra mediului. Pentru prevenirea potențialelor riscuri de poluare, compania a implementat un set de proceduri stricte, inclusiv exerciții și planuri pentru combaterea deversărilor cu produs petrolier. Astfel, biodiversitatea din arealul litoral al Mării Negre, cât și cel al Rezervației Biosferei Deltei DunăriiDunăriiDunării, aflat în imediată apropiere, sunt protejate de factorii de risc”, se mai arată în comunicat.