Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace3Foto© romanialibera.ro

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

, 5 știri, 11 vizualizări

Marea Neagră este un front foarte activ în războiul din Ucraina. În același timp, OMV Petrom și Romgaz plănuiesc să extragă gaze din perimetrul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze din UE. O nouă analiză Greenpeace aduce în discuție „câmpul minat din Marea Neagră” și identifică pericole semnificative cauzate de minele marine, care nu au fost luate în considerare până acum în evaluările și documentele elaborate până acum. Greenpeace avertizează asupra unor posibile accidente și solicită oprirea imediată a proiectului Neptun Deep.

„Nu vedem prea curând un deznodământ în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina. Este sinucidere curată să construiești cea mai mare exploatare de gaze din Europa lângă o zonă de război fără să prezinți în prealabil o analiză de risc privind minele marine în derivă asupra instalatiilor și fără să propui o serie de măsuri necesare pentru reducerea riscurilor asociate.

APM Constanța trebuie să solicite de urgență aceste analize celor de la OMV și Romgaz înainte de a lua orice decizie finală referitoare la acordul de mediu pentru proiectul Neptun Deep” a declarat Vlad Cătună, coordonator campanii, Greenpeace România.