Modificări în Codul Rutier. Șoferii pot fi amendați mai ușor de către polițiștii rutieri2Foto© antena3.ro

Modificări în Codul Rutier. Șoferii pot fi amendați mai ușor de către polițiștii rutieri

, 5 știri, 31 vizualizări

Există noi prevederi în Codul Rutier. După ce actul normativ va fi postat în Monitorul Oficial, șoferii vor putea fi amendați mai ușor de către polițiștii rutieri. Este vorba despre câteva modificări legate de testarea șoferilor pentru alcool sau droguri, în condițiile în care există în vehicule recipiente care ar prezenta urme de consum. De altfel, amenzile vor putea fi aplicate și în baza probelor audio-video. Actul normativ a fost adoptat vineri, 28 iunie 2024, iar informațiile se regăsesc mai jos, în articol.

Sunt schimbări importante în Codul Rutier, iar fiecare conducător auto trebuie să le cunoscă. În primul rând, oamenii legii vor putea da amenzi în baza filmărilor primite de la conducătorii auto sau pietoni. Legea nu permitea acest aspect până acum, însă va putea fi posibil abia după ce Noul Cod Rutier va apărea în Monitorul Oficial. De pildă, dacă un șofer conduce agresiv, iar imaginile au fost surprinse în trafic, pot fi transmise către Poliție.

Totuși, de menționat faptul că există câteva condiții pe care cetățenii trebuie să le respecte, tocmai pentru a evita eventualele „răzbunări în trafic” (ar putea exista situația în care unele persoane să se răzbune pe alți șoferi, așadar se dorește excluderea ei). Iată care sunt cele trei condiții: