Nicușor Dan: Centrul pentru refugiați de la Romexpo va fi utilizat doar dacă este nevoie de locuri suplimentare2Foto© realitatea.net

Nicușor Dan: Centrul pentru refugiați de la Romexpo va fi utilizat doar dacă este nevoie de locuri suplimentare

, 4 știri, 54 vizualizări

„Este un centru de rezervă, de backup. În momentul ăsta avem în București 4.300 de locuri, din care sunt ocupate cam 2.500. Și aici ar mai fi încă 2.000 suplimentare, pentru situația în care e nevoie. Sperăm să nu fie nevoie, dar dacă e nevoie avem pregătit acest spațiu. El e operațional în momentul acesta, însă nu e deschis atâta timp cât sunt alte locuri în oraș", a precizat Nicușor Dan.

Primarul a adăugat că temperatura, care a fost inițial de 5 grade celsius, a ajuns la 16 grade, dar poate fi mărită în cazul în care va fi necesar.

„Este o sală care nu se încălzește, pentru că este o sală uriașă - nu se încălzește în mod curent. În momentul în care noi am preluat spațiul erau 5 grade, de atunci s-a dat drumul la căldură, acum sunt în jur de 16 grade. Dacă e nevoie, avem și niște tunuri care funcționează pe curent și care pot să mărească de la oră la oră altă temperatură, dar deocamdată o menținem așa cum este", a mai afirmat el.