Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean2Foto© realitatea.net

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

, 5 știri, 7 vizualizări

Specialistul american amintit de actualul edil al Capitalei era Michael Horodniceanu, născut și crescut în București, și care, în anii '90, a fost desemnat să gestioneze și să rezolve problemele traficului de suprafață al New York-ului. Din 2007 și până în 2016 acesta s-a ocupat de modernizarea întregii rețele de metrou din metropolă.

În 2020, acesta și-a oferit serviciile, pro bono, pentru a-l consilia pe Nicușor Dan în managementul traficului. ”Mă simt legat de acest oraș și vreau să ofer și eu ceva în schimb locului în care mi-am petrecut copilăria. Nu voi primi niciun ban, nu voi primi nimic pentru munca mea. Înțelegerea e doar să mi se deconteze transportul, avionul, atunci când voi veni în București”, spunea Horodniceanu.

Au fost mai multe idei pe care Horodniceanu le-a împărtășit cu primarul Capitalei, care declara: ”Bucureștiul are nevoie de o soluție inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza în doi ani, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public”. Însă, atunci când profesorul de origine română a  încercat să reia legătura, nu a mai primit niciun răspuns.