Noi variante de COVID-19 ar putea să apară în această iarnă, avertizează Agenția Europeană pentru Medicamente4Foto© hotnews.ro

Noi variante de COVID-19 ar putea să apară în această iarnă, avertizează Agenția Europeană pentru Medicamente

, 7 știri, 99 vizualizări

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a avertizat, vineri, că noi variante de COVID-19 ar putea să apară până la sfârșitul anului, în contextul în care Uniunea Europeană se pregătește să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster, înaintea unui val anticipat de noi infectări până în decembrie 2022, informează Agerpres.

Potrivit EMA, noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, însă vaccinurile existente pe piață ar trebui să protejeze în continuare oamenii împotriva formelor grave de COVID-19.

„Oamenii nu ar trebui să aștepte un vaccin specific. Ar putea să apară o nouă variantă emergentă, pe care noi nu putem să o prevedem astăzi. Nu este exclus să apară în această iarnă noi variante mai apropiate de subvariantele anterioare de Omicron, depășite în prezent ca areal de răspândire de subvariantele BA.4 și BA.5", a declarat directorului departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri.