Occidentul face presiuni asupra Kievului să ia în considerare un plan B în războiul cu Rusia© stirileprotv.ro

Occidentul face presiuni asupra Kievului să ia în considerare un plan B în războiul cu Rusia

, 5 știri, 31 vizualizări

Acum, în condițiile în care Rusia continuă să avanseze lent pe câmpul de luptă, iar sprijinul occidental pentru Ucraina dă semne de oboseală, Ucraina ar putea fi nevoită să vină cu un plan mai realist, cel puțin pentru următorul an de război, potrivit unor diplomați europeni cu care a stat de vorbă The Wall Street Journal (WSJ).

Occidentul sprijină în continuare obiectivul declarat pe termen lung al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a prelua controlul asupra teritoriului său. Dar unii diplomați europeni spun că Ucraina trebuie să fie mai pragmatică în obiectivele și strategia sa de război. Acest lucru i-ar putea ajuta pe oficialii occidentali să susțină în fața alegătorilor lor necesitatea de a furniza arme și ajutor Kievului.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul de externe al Regatului Unit, David Lammy, se află miercuri în Ucraina pentru a se întâlni cu oficiali ucraineni, în parte pentru a discuta despre cea mai bună modalitate de a defini o victorie ucraineană și despre ajutorul de care va avea nevoie pentru a o obține, potrivit oficialilor. Mai mulți alți înalți funcționari americani și europeni s-au aflat la Kiev în ultimele două săptămâni.