Olaf Scholz confirmă sprijinul Germaniei pentru Republica Moldova7Foto© romanialibera.ro

Olaf Scholz confirmă sprijinul Germaniei pentru Republica Moldova

, 11 știri, 16 vizualizări

„ Suntem conștienți de modul în care Moldova suferă de pe urma războiului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Știm că actori pro-ruși, Rusia încearcă să destabilizeze R.Moldova mai ales pe fundalul alegerilor prezidențiale și aderării țării la Uniunea Europeană. Mesajul meu important astăzi e că Germania vă este alături. Vom susține ferm R.Moldova pentru a face față încercărilor de destabilizare din partea Rusiei”. Declarația a fost făcută, miercuri, de cancelarul german, Olaf Scholz, aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

Potrivit șefului Guvernului Germaniei, ”într-un mod excepțional, R.Moldova a reușit să facă față tuturor încercărilor de destabilizare din străinătate”. Iar președintele Maia Sandu a reușit în madatul său de patru ani, să realizeze progrese deosebite, în pofida dificultăților economice, afirmă Olaf Scholz.

Mă bucur să ne revedem la Chișinău. Ultima întâlnire în Marea Britanie a fost excepțională. Am discutat și despre modalitățile de colaborare la nivel de platformă de sprijin pentru Moldova, un parteneriat cu Franța și România. Și mă bucur că sunt aici la Chișinău, într-o vizită bilaterală. Doresc să trag un semnal în ceea ce privește bunele legături între țările noastre și să exprim dorința noastră de a sprijini Moldova pe calea sa europeană. Relațiile noastre sunt strânse, sunt bazate pe încredere, afirmă cancelarul federal al Germaniei.