Ordinul Ministerului Sportului, care prevede ca 40% din sportivi să fie români, a fost publicat în Monitorul Oficial4Foto© libertatea.ro

Ordinul Ministerului Sportului, care prevede ca 40% din sportivi să fie români, a fost publicat în Monitorul Oficial

, 5 știri, 25 vizualizări

Ordinul lui Eduard Novak, ministrul sportului, care prevede prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile naționalei intercluburi, a fost publicat în Monitorul Oficial, informează Gazeta Sporturilor. Măsura ar urma să se aplice din sezonul competițional 2022-2023.

„Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordinul semnat de ministrul Eduard Novak.

Potrivit Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susținerea sportului de înaltă performanță și a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federațiile sportive naționale, prin statutele și regulamentele proprii.