Patriarhul Daniel, Pastorala de Crăciun© cotidianul.ro

Patriarhul Daniel, Pastorala de Crăciun

, 6 știri, 21 vizualizări

"Să arătăm iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii, dar mai ales față de cei care suferă din cauza războiului, să aducem bucuria sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în casele de copii orfani, în căminele de bătrâni, la patul bolnavilor, dar și acolo unde este multă tristețe, singurătate și depresie, în familiile sărace, îndoliate și îndurerate. Oriunde putem săvârși binele, să-l facem purtând, în suflet și în fapte, bucuria îngerilor, a păstorilor și a magilor veniți la Betleem!", a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul reamintește că în această perspectivă Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2024 drept Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, avându-se în vedere necesitatea unei intensificări a îngrijirii celor aflați în suferință sufletească și trupească.

PF Daniel arată că una dintre expresiile cele mai vii ale felului în care poporul a "teologhisit și cântat poetic" taina iubirii lui Dumnezeu pentru om se regăsește în colinde, la români, colindele remarcându-se prin "profunzimea teologiei și simplitatea formei".

Să arătăm iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii
Patriarhul Daniel,
Patriarhul Daniel: „Să arătăm iubire milostivă și solidaritate față de…