Polițiștii locali vor protesta miercuri în fața Guvernului12Foto© libertatea.ro

Polițiștii locali vor protesta miercuri în fața Guvernului

, 20 știri, 6 vizualizări

Polițiștii locali susțin că nu primesc spor pentru munca prestată în weekend și de sărbătorile legale. De asemenea, vor protesta și pentru pentru aplicarea condițiilor de muncă, acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii și modificarea sintagmei „1 post/ 1000 locuitori” cu „1 polițist local/ 1000 locuitori”.

La începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat campania publică „ȘI NOI EXISTĂM”, pentru a atrage atenția asupra importanței pe care polițiștii locali o au în societate, în contextul în care Poliția Locală este singura structură bugetară din România care nu primește sporuri pentru activitățile desfășurate în zilele de week-end și în zilele sărbători legale.

„Stimați guvernanți, vă atragem atenția să aveți în vedere introducerea personalului din Poliția locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare națională, ordine publică și securitate națională, la art. III alin (2) în proiectului de O.U.G.