Prefectul Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan că manipulează și distribuie știri false, în cazul retrocedărilor din IOR5Foto© romanialibera.ro

Prefectul Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan că manipulează și distribuie știri false, în cazul retrocedărilor din IOR

, 6 știri, 49 vizualizări

Prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, susține, joi seară, că primarul general al Capitalei, Nicusșor Dan, ”distribuie fake news-uri”, după ce edilul l-a acuzat pe prefect că a depus cererea de anulare a dispoziției de retrocedare a celor 12 ha din Parcul IOR la instanța greșită. Hopincă mai spune că cererea de anulare a retrocedării din Parcul IOR este la instanța competentă și are toate șansele să fie admisă.

Acesta afirmă că a făcut acest demers pentru că a constatat lipsa de acțiune a primarului general.

Rareș Hopincă afirmă că Tribunalul București este instanța competentă, iar cererea pe care a depus-o se va judeca acolo.

Fostul primar general, Gabriela Firea, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, sunt cei care au distrus șansele ca dispoziția de retrocedare a celor 12 ha din Parcul IOR să fie anulată, a declarat primarul general, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută joi, ca reacție la protestul organizat de PSD, în frunte cu Robert Negoiță, în fața Primăriei Capitalei, pentru salvarea spațiului verde.