Premieră la Spitalul Județean de Urgență Bihor. Un pacient cu obstrucție tumorală traheală a fost salvat2Foto© observatornews.ro

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Bihor. Un pacient cu obstrucție tumorală traheală a fost salvat

, 4 știri, 42 vizualizări

Un pacient de 45 de ani, diagnosticat cu insuficiență respiratorie severă din cauza unei obstrucții tumorale traheale, a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală efectuată, în premieră națională, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Bihor, a informat joi purtătorul de cuvânt al unității medicale, Lisa Crăiuț.

Potrivit comunicatului remis, pacientul a ajuns la spital în stare gravă, cu o capacitate pulmonară de doar 25% și risc de deces. Deoarece acesta prezenta obstrucții tumorale la nivelul traheei și al bronhiilor, s-a dispus rezecția tumorală endobronșică multicentrică din trahee, precum și din bronhiile principale, bilateral.

„Au fost două intervenții la același pacient, la interval de câteva zile. Prima intervenție s-a realizat la nivelul traheei și bronhiilor, cu rezecție tumorală. Intervenția a fost minim-invazivă și s-a realizat cu ajutorul bronhoscopului. Premiera națională constă în faptul că oxigenarea s-a realizat atât prin jet de ventilație, cât și prin membrană extracorporală – ECMO. Astfel oxigenatorul cu membrană a permis extragerea temporară a sângelui din plămâni și reintroducerea acestuia după oxigenarea în exterior. Intervenția a decurs bine”, a declarat, Lisa Crăiuț, potrivit agerpres.ro.