Primele teste de folosire a hidrogenului în amestec cu gazele naturale3Foto© money.ro

Primele teste de folosire a hidrogenului în amestec cu gazele naturale

, 4 știri, 20 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - În premieră pentru România, o companie de distribuție a energiei a făcut primele teste de folosire a hidrogenului în amestec cu gazele naturale pentru funcționarea aparatelor casnice și pe rețelele de distribuție. Este un sistem sigur, care va aduce economii bugetelor familiilor și este și un pas important pentru tranziția către energia din surse regenerabile. În această vară, gazul amestecat cu hidrogen ar urma să fie folosit în gopodăriile din două sate din zona Mediașului.

Transmite corespondenta RRA Carmen Vulcan: ”Un amestec de 80% gaze naturale și 20% hidrogen este folosit în acest proiect, în premieră în România. Testele au fost făcute într-un centru special în care a fost construită o minirețea de distribuție la care au fost racordate diferite aparate casnice, cum ar fi o centrală termică veche sau un aragaz. Testele au demonstrat că acestea funcționează la fel de bine și de sigur și cu acest nou combustibil care conține hidrogen.

Șeful companiei EON România, Volker Raffel: ”Din punctul de vedere al siguranței este foarte sigură. Ca clienți nu simțiți nicio diferență.”