Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile, internat la un spital din Timișoara2Foto© observatornews.ro

Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile, internat la un spital din Timișoara

, 5 știri, 7 vizualizări

Pacientul, în vârstă de 50 de ani, din județul Timiș, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, acuzând simptomatologie specifică unei boli infecțioase.

Bărbatul a fost internat în Secția de Boli Infecțioase a unității sanitare de la Pădurea Verde și i-au fost recoltate probe de sânge care au fost analizate în laboratorul Spitalului Victor Babeș. Diagnosticul de „suspiciune“ a fost confirmat, după ce au fost detectați anticorpi de tip Imunoglobulină (IgM). Din fericire starea pacientului este bună și va rămâne câteva zile la spital sub supraveghere.

„Pacientul s-a prezentat având simptome ușoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicație de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, și vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate.