Probleme în paradis pentru ruși și ucraineni. De ce vrea Bali suspendarea vizelor pentru acești turiști3Foto© stirileprotv.ro

Probleme în paradis pentru ruși și ucraineni. De ce vrea Bali suspendarea vizelor pentru acești turiști

, 6 știri, 50 vizualizări

Cu plajele sale blânde, stilul de viață relaxat și atmosfera de vacanță, paradisul tropical Bali are multe de oferit oricărui călător obosit de lume, în special celor care fug de război.

Astfel, poate că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, de când președintele rus Vladimir Putin și-a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022, cea mai faimoasă insulă de vacanță din Indonezia a devenit, din nou, un magnet pentru mii de ruși și ucraineni care caută să scape de ororile războiului.

Aproximativ 58.000 de ruși au vizitat această insulă din sud-estul Asiei în 2022, după redeschiderea sa post-Covid, iar alți 22.500 au sosit numai în ianuarie 2023, potrivit guvernului indonezian, ceea ce îi face să fie al doilea cel mai mare grup de vizitatori după australieni. La numărul lor se adaugă cei peste 7.000 de ucraineni care au sosit în 2022 și aproximativ 2.500 în prima lună a acestui an.