Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași va avea finanțare europeană de 100 milioane de euro pentru două fabrici noi2Foto© businessmagazin.ro

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași va avea finanțare europeană de 100 milioane de euro pentru două fabrici noi

, 6 știri, 57 vizualizări

Antibiotice Iași, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, va primi o finanțare europeană de 100 mil. euro pentru producția unor medicamente precum antibioticele, care nu au alternative terapeutice. Anunțul a fost făcut la Iași de către Adrian Câciu, ministrul fondurilor europene, care a vizitat platforma industrială.

Fondurile pentru susținerea producției în România a mai multor produse de care depind pacienții din țară, dar și din Europa, vin în urma unei strategii a Comisiei Europene, prin care încearcă să consolideze spațiul Uniunii în domeniul strategic al terapiilor pentru boli grave. Următorul pas după ce finanțarea de 100 mil. euro va ajunge la producătorul din Iași este pornirea licitațiilor și a lucrărilor.

„Vom realiza centrul de cercetare prin care vom accelera dezvoltarea licențelor, a dosarelor de autorizare pentru produse critice și nu numai. Realizarea lor se va face pe două situri noi de producție“, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iași.