Programul Rabla Clasic 2023 - Prima de casare ar putea crește cu 15%4Foto© observatornews.ro

Programul Rabla Clasic 2023 - Prima de casare ar putea crește cu 15%

, 5 știri, 17 vizualizări

Prima de casare în programul Rabla Clasic va crește cu 15% în 2023. Astfel, dacă ne raportăm la cea din prezent, de 6.000 de lei, asta înseamnă un plus de 900 lei. Un plus pentru care există bani în buget, dă asigurări Tanczos Barna.

De altfel, oficialul spune că va mări bugetul inclusiv pentru mașinile electrice, adică pentru programul Rabla Plus. În pregătire este și Rabla Local, programul prin care românii își pot casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei primit de la primăria de care aparțin și pe care îl pot folosi după bunul plac.

Sunt programe care par să-și fi atins scopul, arată toate statisticile. În 2022, pentru prima dată după mulți ani, a scăzut numărul achizițiilor de mașini second hand. De altfel, ministrul Mediului crede că, până la finalul acestui an, peste 250 de mii de autoturisme vechi vor fi scoase din circulație. Mult mai devreme decât 2026, ținta asumată inițial de Guvern ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.