Proiectul autostrăzii Brașov-Bacău merge înainte: Trei oferte au fost depuse pentru finalizarea SF-ului3Foto© puterea.ro

Proiectul autostrăzii Brașov-Bacău merge înainte: Trei oferte au fost depuse pentru finalizarea SF-ului

, 5 știri, 14 vizualizări

Trei oferte au fost depuse marți pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov - Bacău (A13), a anunțat, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

,,Au fost depuse astăzi trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov - Bacău (A13)! Constructori din România și Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Programul Transport (PT). Câștigătorul trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 24 de luni, apoi va fi lansată licitația pentru proiectarea și construcția celor aproximativ 164 de km ai acestei autostrăzi. A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova și Transilvania!", a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat, tot pe Facebook, că operatorii economici care au depus oferte sunt: Consitrans SRL, Mega Muhendislik Mușavirlik AȘ și Asocierea Explan SRL (lider) - DP Consult SA - Tekfen Muhendislik AȘ (Tekfen Engineering Co. Inc.).