Reacția premierului Ciucă după ce o jurnalistă de la Radioul Public a fost amenințată de un politician maghiar extremist© hotnews.ro

Reacția premierului Ciucă după ce o jurnalistă de la Radioul Public a fost amenințată de un politician maghiar extremist

, 5 știri, 87 vizualizări

„Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacția Târgu-Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație. Solicit instituțiilor abilitate ale statului să își exercite atribuțiile legale pentru protejarea jurnaliștilor și tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură și discriminare”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Și ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacționat.

„Violența naște violență! Condamn cu fermitate orice formă de violență sau instigare la violență, în special când la mijloc e vorba de o femeie. Am citit cu amărăciune relatările presei cu privire la amenințările la adresa unei doamne, jurnalist la postul public de radio. E și mai grav faptul că afirmațiile extreme au fost făcute de membrii unui partid politic.

Normalitatea, respectul și bunul simț nu au etnie sau culoare politică și nu țin de statul social sau funcția ocupată. Amenințarea cu moartea este o faptă penală și se pedepsește ca atare! Astfel de gesturi nu sunt de tolerat și solicit instituțiilor statului să se autosesizeze și să ia de urgență toate măsurile legale în acest caz.