Recalcularea pensiilor. Simona Bucura Oprescu explică de ce nu se ține cont de vechimea în muncă3Foto© romaniatv.net

Recalcularea pensiilor. Simona Bucura Oprescu explică de ce nu se ține cont de vechimea în muncă

, 9 știri, 17 vizualizări

Aceasta a detaliat criteriile care stau la baza recalculării subliniind că și cei care o critică acum, dar și pensionarii din România vor „constata adevărul". Ea a precizat că legea pensiilor este o lege bună care va aduce predictibilitate și stabilitate în sistemul public de pensii.

"Legea pensiilor reflectă contributivitatea. Dovada pentru ceea ce spun este cea mai mare pensie din România din sistemul public de pensii, care este a unui asigurat social, a unui contribuabil care a cotizat timp de 18 ani la sistemul public de pensii. A cotizat 18 ani, a avut venituri mari, veniturile reflectă contribuția de asigurări sociale și are cea mai mare pensie din România.

Repet, fie că discutăm de o persoană cu 18 ani stagiu de cotizare, fie că discutăm de o persoană cu 25-35 de ani stagiu de cotizare, depinde în primul rând, pentru că ponderea cea mai mare o au punctele de contributivitate care reflectă veniturile pe care pensionarul le-a avut. Apoi avem sigur punctele de stabilitate, care se adaugă pentru a răsplăti munca și perioadele lungi de cotizare, astfel încât să avem predictibilitate și stabilitate în sistemul public de pensii.