Rechizitoriul în cazul “Colectiv” a dispărut din calculatorul procurorului3Foto© libertatea.ro

Rechizitoriul în cazul “Colectiv” a dispărut din calculatorul procurorului

, 8 știri, 30 vizualizări

„În cazul `Colectiv`, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz”, a declarat Licu la interviul susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.

El a spus că s-a sesizat din oficiu în acel caz și a cerut deschiderea unui dosar penal care a fost închis ”nu știu din ce considerente”.

”Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. Eu, personal, mă uit în ochii tuturor care sunt acum jos, din media, și în ochii oricui: niciodată în viața mea nu am dat un document dintr-un dosar penal la presă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim, să nu comunicăm cu ei. Suntem obligați să facem acest lucru. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa sau din alte considerente livrează documente. Această practică trebuie să înceteze” – a declarat Bogdan Licu.