Record de secții de votare pentru Diaspora5Foto© stirileprotv.ro

Record de secții de votare pentru Diaspora

, 11 știri, 17 vizualizări

„Vom organiza, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, un număr de peste 900 de secții de votare, mai exact 916, aproape dublu față de cele 471 organizate la alegerile europarlamentare din 2019. Este, totodată, cel mai mare număr de secții de votare organizate vreodată în străinătate, peste maximul anterior de 835 de secții organizate la alegerile prezidențiale din 2019″, a precizat, luni, ministrul Odobescu la conferința de presă organizată împreună cu președintele Autorității Electorale Permannte Toni Greblă.

S-a ajuns la acest număr de secții de votare în urma estimărilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României  privitoare la dinamica prezenței la alegerile precedente.

„Am comunicat către Autoritatea Electorală Permanentă necesarul de buletine de vot, ștampile și timbre autocolante, care vor fi folosite la secțiile de votare din străinătate. Imediat ce acestea vor fi tipărite, respectiv confecționate, vom începe distribuirea materialelor necesare votării către secțiile organizate în străinătate.