Recunoașterea familiilor formate din persoane de același sex, un subiect „în atenția Guvernului”2Foto© realitatea.net

Recunoașterea familiilor formate din persoane de același sex, un subiect „în atenția Guvernului”

, 5 știri, 25 vizualizări

Guvernul României și fiecare minister în parte au luat notă de decizia CEDO și actualizarea de la Ministerul Afacerilor Externe este că statul are în mod legal termen de 6 luni pentru a transmite Comitetului de Miniștri un plan de acțiune cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru executarea acestei decizii sau, într-un scenariu mai accelerat, să transmitem Comitetului de Miniștri chiar un bilanț al acțiunilor care s-au întreprins în aceste 6 luni de zile. Așadar, este un subiect în atenția Guvernului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex, după ce CEDO a respins o contestație depusă de Guvern, a anunțat ACCEPT marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

Obligația României de a proteja și recunoaște familiile formate din persoane de același sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestația depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și alte 20 de familii împotriva României, susține ACCEPT.