Reușită istorică: Simone Tempestini a câștigat prima etapă a Campionatului European de Raliuri8Foto1Video© romanialibera.ro

Reușită istorică: Simone Tempestini a câștigat prima etapă a Campionatului European de Raliuri

, 9 știri, 9 vizualizări

De 8 ori de campion național absolut, Tempestini a avut un parcurs impecabil în Ungaria la bordul modelului Škoda Fabia RS Rally2, alături de Sergiu Itu în dreapta sa.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a câștigat două dintre cele 13 probe speciale, iar în alte șase a fost pe podium, iar la finalul celor aproape 190 de kilometri a fost cronometrat cu 1:52:50.4, cu aproape 17 secunde mai rapid decât ocupantul locului al doilea, francezul Franceschi Mathieu. Al treilea clasat a fost ungurul Miklos Csomos, la 29,9 secunde în urma lui Tempestini.

„Suntem extrem de bucuroși, nici nu știu ce să spun după această etapă. Nu știu câți au crezut în șansele noastre de a câștiga o etapă. Ne-am simțit excelent aici, în Ungaria, suntem bucuroși că am dus tricolorul pe prima treaptă a podiumului, mai ales că ați văzut cu toții câți piloți de top au venit la etapă. Nu vom avea timp de petrecut, sezonul abia a început și va trebui să muncim la fiecare kilometru de probă specială. Ne dorim să scriem o pagină frumoasă de istorie pentru motorsportul românesc”, a spus Tempestini, care în urmă cu 8 ani devenea campion mondial de juniori.