Reuters: Campania de sabotaj a Rusiei se intensifică în Europa. „Probabil ați văzut deja ce s-a întâmplat în România”4Foto© hotnews.ro

Reuters: Campania de sabotaj a Rusiei se intensifică în Europa. „Probabil ați văzut deja ce s-a întâmplat în România”

, 5 știri, 14 vizualizări

„Probabil ați văzut deja ce s-a întâmplat în România”, scria într-un anunț postat cu o săptămână înainte, care includea clipuri cu mai multe incendii industriale. „Le este teamă că veți fi mai mulți ... Și sunteți mai mulți. Doar spuneți-ne privet (bună ziua)".

În câteva minute, „Ivanov” - care de fapt făcea parte dintr-o echipă de reporteri de la ONG-ul Organised Crime and Corruption Reporting Project - discuta online în limba rusă cu un recrutor anonim care promitea plăți de până la 10 000 de dolari în criptomonedă pentru o serie de acte, inclusiv spionarea bazelor militare, incendierea de vehicule și chiar crimă.

Oficialii occidentali spun că astfel de incidente au crescut vertiginos în Europa de la începutul acestui an, existând suspiciuni că agenți plătiți de ruși ar fi în spatele unei serii de infracțiuni. Rusia a negat în mod regulat orice implicare.