Roger Federer se retrage din tenis. Ultimul meci va fi la competiția Laver Cup de la Londra5Foto© adevarul.ro

Roger Federer se retrage din tenis. Ultimul meci va fi la competiția Laver Cup de la Londra

, 5 știri, 76 vizualizări

Laver Cup 2022 marchează o premieră în tenisul mondial masculin. Pentru prima dată în istorie - din păcate și pentru ultima -, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovici și Andy Murray vor face parte din aceeași echipă, în loc să fie rivali, ca până acum. Superechipa Europei va da piept la Londra, între 23 și 25 septembrie, cu „Restul lumii“, adică cei mai buni tenismeni non-europeni ai planetei.

Competiția de elită se învârte în jurul retragerii din tenis a gentlemanului Roger Federer, care a anunțat în urmă cu câteva zile că renunță la sportul profesionist și se dedică familiei. Elvețianul, care nu a mai participat la un turneu din 2021, va juca doar la dublu în Laver Cup.

Cum acestea vor fi ultimele meciuri oficiale ale sale, toți coechipierii se bat să marcheze acest eveniment istoric jucând în compania sa. Andy Murray a spus că ar fi „cu adevărat special“ să facă echipă cu Federer, însă decizia finală le aparține căpitanului și vicecăpitanului „Europei“, Björn Borg, respectiv Thomas Engqvist.