Rogozin i-a trimis ambasadorului francez în Rusia fragment de obuz care l-a rănit pe frontul ucrainean4Foto© libertatea.ro

Rogozin i-a trimis ambasadorului francez în Rusia fragment de obuz care l-a rănit pe frontul ucrainean

, 4 știri, 23 vizualizări

Dmitri Rogozin (foto articol), fost vicepremier al Rusiei și șef al Roscosmos, a trimis ambasadorului Franței în Federația Rusă, Pierre Levy, un fragment din armamentul francez de artilerie autopropulsată Caesar de 155 mm care l-a rănit, cerându-i să transfere acest fragment de obuz președintelui francez Emmanuel Macron.

"În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, vedeți un fragment dintr-un obuz tras de o montură de artilerie autopropulsată franceză Caesar de 155 mm. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală la doar un milimetru distanță de a mă ucide sau de a mă face imobilizat invalid. Și vă cer să îi înmânați fragmentul tăiat de chirurgi din coloana mea vertebrală președintelui francez Emmanuel Macron", a scris Rogozin într-o scrisoare de însoțire, al cărei text l-a publicat pe canalul său Telegram.

Fostul șef al Roscosmos a mai precizat că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război ale Franței, Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și ale altor țări NATO în Donbass. "Toate victimele noastre sunt pe conștiința voastră, la fel cum și apariția Ucrainei fasciste pe harta Europei este, de asemenea, pe conștiința voastră", a scris el, potrivit TASS.

Vă cer să transferați fragmentul scos de chirurgi de pe coloana mea către Emmanuel Macron
Dmitri Rogozin,
Rogozin, mesaj pentru Macron: „A fost la un milimetru de a mă ucide”.…