România ar putea atrage o investiție de peste 40 mil. euro într-o fabrică de reciclare a bateriilor4Foto© observatornews.ro

România ar putea atrage o investiție de peste 40 mil. euro într-o fabrică de reciclare a bateriilor

, 7 știri, 20 vizualizări

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Ecowes, companie de colectare și reciclare a bateriilor din România, devin pertenere alături de Redivium Australia într-un proiect de studiu de fezabilitate cu scopul construirii în România a unei unități de reciclare a bateriilor litiu-ion cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi, folosind tehnologia de reciclare Redivium, utilizată deja în țări precum Germania., anunță Ziarul Financiar.

Reprezentanții SNRB estimează că investiția în fabrica de reciclare va trece de 40 mil. euro și reprezintă o premieră în domeniu pentru zona Europei Centrale și de Est.

“Discuțiile preliminare privind încheierea acestui parteneriat au început în 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au o experiență vastă în domeniul bateriilor si acumulatorilor, mai ales în ceea ce privește programele si procesele de tratare și reciclare a bateriilor aflate la sfârșitul duratei de viață”, spun reprezentanții instituțiilor.