România este gata să fabrice pentru MApN muniția cu efect perforant termobarică4Foto© realitatea.net

România este gata să fabrice pentru MApN muniția cu efect perforant termobarică

, 8 știri, 25 vizualizări

România a testat muniția cu efect perforant termobaric, un produs pe care este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naționale la Uzina Mecanică Plopeni, informează Ministerul Economiei, pe pagina de Facebook.

Ministrul Economiei a declarat că România a testat muniția cu efect perforant termobaric.

El a adăugat că proiectul asigura creșterea capacității și competitivității economice: „La Plopeni, a fost testat un produs de importanță strategică și cu un potențial de piață ridicat. La momentul actual, munițiile termobarice sunt produse de un număr restrâns de producători mondiali, iar cele din configurația propusă a se vor realiza în cadrul proiectului „perforant-termobarică” neaflându-se la această dată, în fabricație de serie sau pe lista de export a celor mai mari producători de armament din lume”.

Conform unui comunicat al ministerului, Uzina Mecanică Plopeni are atribuit de la Ministerul Economiei, de la bugetul de stat, pentru anul 2022, peste 6,5 milioane de lei, bani ce urmează să fie investiți pentru asimilarea și fabricarea unei game diversificate de muniție de artilerie, în scopul satisfacerii necesităților forțelor Sistemului Național de Apărare și ale beneficiarilor externi.