România, membru-cheie NATO, susține Nicolae Ciucă3Foto© romaniatv.net

România, membru-cheie NATO, susține Nicolae Ciucă

, 7 știri, 25 vizualizări

„Anunțul candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO trebuie privit ca un demers al României, pe care toți trebuie să-l susținem”, a spus Nicolae Ciucă. Afirmația a fost făcută în cadrul discursului ținut la ședința festivă a Parlamentului, cu ocazia marcării a 20 de ani de la aderarea României la NATO.

„La 2 aprilie 2004, steagul României era arborat la sediul NATO din Bruxelles. La acea dată, mă aflam în Irak, la comanda batalionului de infanterie cu care România a participat la coaliția internațională. Îmi aduc aminte și acum mândria pe care am resimțit-o – mândria că am contribuit, alături de colegii mei din armată, la această reușită națională istorică.

Povestea intrării noastre în NATO este povestea fiecărui diplomat care ne-a reprezentat cu dedicare și înțelepciune peste hotare. Este povestea fiecărui soldat din Armata României care a pus serviciul militar pe primul loc, de multe ori cu riscul vieții. Povestea intrării noastre în NATO este povestea fiecărui român și a forței noastre ca națiune”, a spus Nicolae Ciucă.