România, trimisă în fața Curții de Justiție a UE de Comisia Europeană. Ce alte critici sunt aduse statului român2Foto© businessmagazin.ro

România, trimisă în fața Curții de Justiție a UE de Comisia Europeană. Ce alte critici sunt aduse statului român

, 6 știri, 68 vizualizări

România și alte 4 state membre au fost trimise în fața Curții de Justiție a UE de către Comisia Europeană pentru nerespectarea unei directive în domeniul serviciilor mass-media audiovizuale.

Potrivit unui comunicat al CE, este vorba de Cehia, Irlanda, România, Slovacia și Spania, care nu au respectat obligația de transpunere a Directivei revizuite a serviciilor mass-media audiovizuale. CE solicită impunerea de sancțiuni financiare.

Directiva reglementează coordonarea la nivelul UE a legislației naționale privind toate serviciile mass-media audiovizuale. Cea mai recentă revizuire a fost efectuată în 2018. Aceasta prevede standarde la nivelul UE privind conținutul media pentru toate serviciile mass-media audiovizuale, fie acestea transmisii de televiziune tradiționale sau servicii la cerere, precum și pentru platformele de partajare a materialelor video. Noile norme ale UE vizează crearea unui peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai divers.