Românul reținut în Libia, eliberat3Foto© libertatea.ro

Românul reținut în Libia, eliberat

, 5 știri, 100 vizualizări

Cetățeanul român care s-a aflat în custodia autorităților libiene a fost pus în libertate joi și se află în siguranță, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Bărbatul se afla acolo ca angajat al unei companii de securitate și a fost reținut, luna trecută.

MAE precizează că demersurile menționate pentru soluționarea situației cetățeanului român și eliberarea acestuia au fost realizate „în mod susținut și insistent pe mai multe paliere atât la nivel bilateral, prin dialogul repetat al Ambasadei României în Libia (relocată la Tunis) cu autoritățile libiene la diverse niveluri, cât și prin acțiuni întreprinse, la solicitarea MAE, de către misiunea EU Border Assistance Mission (EUBAM) din Libia și de către Delegația UE la Tripoli”.

Cetățeanul român ar fi plecat în 2012 din Ministerul Apărării Naționale, unde lucra la Grupul Naval al Forțelor pentru Operații Speciale. Bărbatul este scafandru și are și pregătire de parașutist, iar de circa doi ani lucra în Libia pentru o firmă de pază și securitate, potrivit Digi 24.