Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră© antena3.ro

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

, 9 știri, 31 vizualizări

Romgaz a anunțat finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

"Tranzacția finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători. Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract", se arată într-un comunicat al Romgaz.

"Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru.