Rugăciunea care trebuie rostită de ziua Sfântului Nectarie, mare făcător de minuni și vindecător de cancer6Foto© stirileprotv.ro

Rugăciunea care trebuie rostită de ziua Sfântului Nectarie, mare făcător de minuni și vindecător de cancer

, 8 știri, 12 vizualizări

Sfântul Nectarie a fost un exemplu de smerenie și sfințenie, iar viața și moartea sa au inspirat și continuă să inspire mulți oameni să se apropie de Dumnezeu și să caute ajutorul său în momentele dificile ale vieții.

Sfântul Nectarie s-a născut pe 1 octombrie 1846 în Silivria, un mic oraș care se află în prezent în Turcia. Părinții săi erau oameni săraci, dar foarte religioși. La botez, a primit numele de Anastasie și a crescut în credința creștină încă de la o vârstă fragedă.

După absolvirea școlii primare, Anastasie s-a mutat la Constantinopol, unde a studiat teologia și a citit scrierile Sfinților Părinți. În același timp, a muncit din greu pentru a-și câștiga existența. La vârsta de 20 de ani, sub îndrumarea Duhului Sfânt, s-a mutat pe insula Hios, unde a devenit învățător. Ulterior, simțind chemarea lui Hristos, a intrat în viața monahală sub numele de Lazăr, la 7 noiembrie 1876, primind îndrumare spirituală de la Sfântul Cuvios Pahomie Hiotul (†1905). După câteva luni, a fost hirotonit diacon și a primit numele de Nectarie, pe care l-a purtat toată viața.