Rusia avertizează Kievul că va extinde „zona-tampon” din Ucraina dacă aceasta primește rachete cu rază mai mare de acțiune6Foto© stirileprotv.ro

Rusia avertizează Kievul că va extinde „zona-tampon” din Ucraina dacă aceasta primește rachete cu rază mai mare de acțiune

, 16 știri, 66 vizualizări

Rusia se va vedea nevoită să împingă forțele ucrainene mai înapoi și să extindă ceea ce ea consideră a fi o „zonă tampon” în interiorul Ucrainei dacă Kievul primește de la SUA sisteme avansate de rachete ghidate ATACMS cu rază de acțiune mai lungă. ceea ce îi va permite să lovească mai adânc în interiorul Rusiei, a avertizat miercuri Kremlinul, conform Reuters.

SUA pregătesc un pachet de ajutor militar în valoare de un miliard de dolari pentru Ucraina, primul rezultat din proiectul de lege Ucraina-Israel adoptat miercuri de Senat și care urmează să fie semnat președintele Joe Biden, au declarat marți, pentru Reuters, doi oficiali americani.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Kievul va primi ATACMS cu rază lungă de acțiune și a mulțumit Washingtonului.