Rusia își reia retorica nucleară și amenință din nou cu Al Treilea Război Mondial. Lavrov: Occidentul se joacă cu focul6Foto© libertatea.ro

Rusia își reia retorica nucleară și amenință din nou cu Al Treilea Război Mondial. Lavrov: Occidentul se joacă cu focul

, 8 știri, 34 vizualizări

Ucraina a atacat regiunea Kursk din vestul Rusiei pe 6 august și controlează în prezent o porțiune de circa 1.200 de kilometri pătrați de teritoriu rus, în urma primului atac străin asupra Rusiei de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promis că va exista un răspuns demn din partea Rusiei la acest atac.

Serghei Lavrov, care este ministrul de externe al lui Putin de peste 20 de ani, a declarat marți că Occidentul caută să escaladeze războiul din Ucraina și „caută să-și facă rost de probleme”, dacă va lua în considerare cererile Ucrainei de a slăbi restricțiile privind utilizarea armelor furnizate din străinătate.

De la invadarea Ucrainei în 2022, Putin a avertizat în repetate rânduri cu privire la riscul unui război mult mai amplu, care ar implica cele mai mari puteri nucleare ale lumii, deși a declarat că Rusia nu dorește un conflict cu alianța NATO condusă de SUA.