Salariul mediu net a urcat la 4.876 de lei în februarie2Foto© romanialibera.ro

Salariul mediu net a urcat la 4.876 de lei în februarie

, 8 știri, 14 vizualizări

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în activități de servicii, în tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informatice - 11.297 lei, iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte - numai 2.729 de lei. În februarie, cele mai semnificative creșteri ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în activități auxiliare pentru intermedieri financiare, activități de asigurare și fonduri de pensii, cu peste 29% și în fabricarea produselor din tutun, cu 28,8%.

La polul opus, cele mai mari scăderi ale câștigului salarial mediu net, cu 7,7% la sută, au fost consemnate în telecomunicații. Comparativ cu luna februarie a anului trecut, câștigul salarial mediu net a crescut în cea de a doua lună a anului cu 14,2%.

Procentul de creștere este superior ratei anuale a inflației consemnate în februarie, dar indicele câștigului salarial real, adică raportat la evoluția prețurilor de consum, a fost ușor mai redus în cea de a doua lună a anului comparativ cu luna ianuarie 2024.