Șase agenți de poliție de frontieră condamnați definitiv pentru luare de mită© observatornews.ro

Șase agenți de poliție de frontieră condamnați definitiv pentru luare de mită

, 7 știri, 50 vizualizări

Curtea de Apel București a respins apelurile declarate de cinci inculpați, la data săvârșirii faptelor agenți de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentințe penale de condamnare pronunțată de Tribunalul Giurgiu. Astfel, instanța a menținut pedepsele de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aplicate de instanța de fond, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În cadrul procesului penal a mai fost condamnat un alt inculpat, la data săvârșirii faptei tot polițist de frontieră, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei șase agenți de poliție de frontieră au pretins și primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 și 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu.