Scandal cu imbranceli in Parlamentul Moldovei. Alesii s-au certat pe schimbarea denumirii din ,,limba moldoveneasca in ,,limba romana7Foto3Video© realitatea.net

Scandal cu imbranceli in Parlamentul Moldovei. Alesii s-au certat pe schimbarea denumirii din ,,limba moldoveneasca in ,,limba romana

, 10 știri, 70 vizualizări

Proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile din Republica Moldova, inclusiv Constituție, a fost votat joi într-o primă lectură, cu o majoritate de 56 de deputați ai PAS, iar sărbătoarea națională „Limba noastră” se va numi „Limba română”, relatează media de peste Prut.

În timpul prezentării proiectului s-au produs îmbrânceli și altercații între deputații majorității parlamentare PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate, proeuropean) și cei ai opoziției de stânga proruse, notează portalul Deschide.md.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) care au boicotat inițial ședința, s-au întors în sală și au încercat să împiedice parlamentul să voteze proiectul respectiv.