Scandal în PNL, după ce Andrei Novac a fost numit secretar de stat la MAE. Cine ar fi trebuit să preia funcția© observatornews.ro

Scandal în PNL, după ce Andrei Novac a fost numit secretar de stat la MAE. Cine ar fi trebuit să preia funcția

, 4 știri, 45 vizualizări

Andrei Novac a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîțu publicată, vineri, în Monitorul Oficial, sfidând decizia Biroului Politic Național al PNL, au declarat surse politice.

Novac este ginerele președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a trecut de partea lui Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL. La conferința de alegeri din Constanța de luni Lupu l-a atacat pe Ludovic Orban: „În anul 2020, am stat de vorbă cu președintele meu și premierul de la acea vreme, i-am cerut sprijin dacă voi câștiga. Din păcate, nu am primit niciun telefon, nici să îmi mulțumească, nici să mă certe că am câștigat acest județ. Nici astăzi domnul președinte nu și-a adus aminte că la Constanța este un președinte de Consiliu Județean.

Îmi pare rău, noi astăzi, toată administrația locală, domnule președinte, are nevoie de predictibilitate și, cel mai important lucru, de stabilitate politică și administrativă. Vă pun o singură întrebare, domnule președinte. Ați afirmat că cine pierde, pierde tot, va pleca acasă. Cum veți reuși, dacă veți reuși să fiți președinte, să fiți premierul României?”.