Scumpirea carburanților îngrijorează atât guvernele lumii, cât și investitorii. Ce estimează specialiștii© zf.ro

Scumpirea carburanților îngrijorează atât guvernele lumii, cât și investitorii. Ce estimează specialiștii

, 4 știri, 46 vizualizări

Acesta afirmă că scumpirea carburanților îngrijorează atât guvernele lumii, cât și investitorii, iar prognozele prevăd o situare a prețului mediu Brent din acest an și de anul viitor în jurul valorii de 111 dolari per baril.

Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, care profită de prețurile reduse, pe fondul sancțiunilor internaționale în urma invaziei Ucrainei. Producția de țiței din Arabia Saudită crește la 10,44 milioane de barili pe zi. Se așteaptă ca OPEC să anunțe o creștere a cererii de petrol pentru 2023, cu 2 milioane de barili pe zi (bpd). Prognozele prevăd o situare a prețului mediu Brent din acest an și de anul viitor în jurul valorii de 111 dolari per baril”, spune internaționale XTB România, transmite News.ro.

Dacă SUA vizează o suspendare a taxei federale la benzină, în perioada de vară, Ungaria, Croația și Slovenia sunt printre țările care caută măsuri mai radicale de control a prețurilor. Franța, Italia, Germania și Bulgaria au redus dramatic taxele pe combustibil, ca o modalitate de a reduce artificial costurile la pompă.