Ședință a Comitetului pentru situații de urgență de la Ministerul Mediului, ca urmare a avertizărilor hidro-meteo5Foto© antena3.ro

Ședință a Comitetului pentru situații de urgență de la Ministerul Mediului, ca urmare a avertizărilor hidro-meteo

, 12 știri, 29 vizualizări

Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU), format la nivelul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), a fost convocat marți, în urma avertizărilor de Cod Galben și Cod Portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și a celor hidrologice transmise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

„Am decis convocarea acestui Comitet ministerial pentru situații de urgență, întrucât ne aflăm într-o situație dificilă din punct de vedere hidrometeorologic și vreau să ne asigurăm că luăm cele mai bune decizii. Chiar dacă va ploua într-o zi cât într-o lună, seceta este una severă și nevoia de apă din zonele afectate de acest fenomen nu va fi compensată deoarece, în aceste zile, vor fi cantități de precipitații foarte mari, dar în perioade foarte scurte, la nivel de ore.

Specialiștii ANM ne-au informat că luna iunie a acestui an a rămas cea mai caldă lună iunie din istorie și am avut chiar și un record la numărul de coduri roșii emise - 43! Problema, pentru următoarele ore, constă în manifestarea cu intensitate a fenomenelor meteorologice în perioade scurte de timp și trebuie să fim vigilenți.